Ingrediënten:
- 1 rond brood
- 250 gram Daalder Exclusief
- 3 bosuitjes
- 1 tomaat
- 30 gram verse peterselie
- 150 gram kruidenboter:
- 150 gram roomboter
- 40 gram verse peterselie
- 2 theelepels citroensap
- 2 teentjes knoflook
- Peper
- Zeezout
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Voor de kruidenboter: Roer in een kom de boter totdat deze zacht is. Hak de peterselie. Roer de peterselie en citroensap door de boter en breng op smaak met peper en zeezout. Pers de knoflook erboven. Schep de kruidenboter op een stukje aluminiumfolie en vorm met behulp van de folie een rolletje. Vouw de aluminiumfolie dicht en laat de boter in de koelkast in ca. 45 minuten hard worden.
Voor het borrelbrood: Rasp de kaas en hak de peterselie. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de tomaten in kleine stukjes. Snijd aan de bovenkant van het brood een “raster” tot halverwege het brood, waardoor er blokjes ontstaan. Zorg dat het brood aan de onderkant aan elkaar blijft. Snijd de kruidenboter in stroken. Vul de inkepingen van het brood met de kaas, kruidenboter, tomaat, peterselie en bosuitjes. Doe het brood ongeveer 10 a 15 minuten in de oven. Serveer warm. Ieder kan nu de stukjes uit het brood trekken.
Je kan je kaas ook door de brievenbus laten bezorgen!
Goedkoop verzonden & vacuum verpakt