Beschrijving
Koningsolijven met basilicum en knoflook
Koningsolijven met basilicum en knoflook, met recht de koning onder de olijven!
Deze naam heeft hij te danken aan zijn formaat, kingsize dus;-)
Lekker met een dip of door de salade met feta!
Gezond
Olijven zijn erg rijk aan gezonde vetten en antioxidanten. Daarnaast bevatten olijven vitamine E.
Olijven zijn gunstig voor cholesterol en bloeddruk. Dit komt door het oliezuur, het belangrijkste vetzuur in olijven.
Het kan zorgen voor de regulering van cholesterolwaardes en het LDL-cholesterol beschermen tegen oxidatie.
Daarnaast blijkt uit een aantal studies dat olijven en olijfolie bloeddrukverlagend kunnen werken
Het eten van olijven draagt bij aan voldoende ijzer in je lichaam.
Vooral zwarte olijven bevatten veel ijzer: zo’n 3 milligram per 100 gram .
Voor een goede opname van dit mineraal eet je er het beste groente of fruit met vitamine C bij.
Denk bijvoorbeeld aan spruitjes, paprika, sinaasappels, kiwi’s en aardbeien.
Olijven ondersteunen de gezondheid van onze cellen.
Dit komt door de aanwezige terpenoïden en squaleen in olijven.
Olijven zijn goed voor de gewrichten. Ze bevatten verschillende stoffen die een gunstige werking hebben op onze gewrichten, zoals oliezuur en fenolen.