Beschrijving
Kaasplank Boerderij
Kaasplank Boerderij
Wilt u een luxe kaasplank bestellen?
Dan is de boerderij kaasplank een goede keuze.
Kaasplank Boerderij met Fourlarie, 5 kruidenkaas en Vivaldi.
(Dit is exclusief kaasplank.)
Fourlarie
Een lekkere boerderijkaas met peper, paprika en ui.
Boerderij 5-kruidenkaas
Een romige boerderijkaas met mierikswortel, paprika, bieslook, ui en knoflook.
Vivaldi Kaas
Prachtige 30 kg boerderijkaas van boer Noordam uit Hellouw.
Erg lekker om het te combineren met een kaasdip of dipsaus, met wat toastjes of dipstokjes!
Ben je op zoek naar een kaasplankje voor een gezellige borrel of een verrassend dessert? Dan kunt u met een gerust hart bij ons een kaasplankje kopen.
De kaasplankjes zijn speciaal samengesteld op basis van geur, smaak en kleur. Daardoor zet je altijd de perfecte smaakcombinatie op tafel.
Bij elk kaasplankje staat het aantal personen vermeld, zodat je altijd genoeg heerlijke kaasjes op tafel zet voor het hele gezelschap. Per persoon rekenen we ongeveer 175 gram kaas.
Nooit meer zoeken naar de lekkerste kazen voor je kaasplankje. Bestel eenvoudig en snel de lekkerste combinaties online. Wij zorgen dat ze netjes, vacuüm en hygiënisch verpakt bij je thuis bezorgd worden.
Wij leveren 250 gram kaas per soort voor 2-4 personen, 500 gram kaas per soort voor 4-6 personen en 750 gram kaas per soort voor 6-10 personen.
Heb je speciale wensen? Wij denken graag met je mee!
Wat is boerderijkaas
Boerderijkaas is een kaas van de boerderij en het zijn echte streekproducten.
Ze worden vaak door één boer gemaakt en het geheim van hun recepten blijft bij hen.
De kazen zijn duurzaam geproduceerd en ambachtelijk bereid. Het productieproces van deze Hollandse delicatesse gebeurt volledig op de kaasboerderij.
Door zijn bereiding heeft dit product een erg streekgebonden smaak, want bij de ontwikkeling van zijn typische smaak spelen vooral de natuurlijke factoren zoals klimaat,
hoedanigheid van de plaatselijke grondsoort, het daarop groeiende gras wat de koe eet een grote rol. Het is dus geen boerenkaas, die wordt bereidt met rauwe melk.
De boerderijkazen zijn gethermiseerd of gepasteuriseerd.
Deze boerderijkazen hebben nog wel de smaak-kenmerken van boerenkaas, maar kunnen bijvoorbeeld ook door zwangere vrouwen gegeten worden.
Wat is het verschil tussen boerderijkaas en boerenkaas
Boerenkaas is kaas gemaakt van rauwe koemelk gemaakt op de boerderij op traditionele en gecontroleerde wijze.
Op traditionele wijze houdt in dat de kaas is gemaakt van de verse rauwe melk van de eigen koeien en de melk wordt niet verhit.
Alleen onder deze voorwaarden mag boerenkaas ook boerenkaas genoemd worden.
Boerderijkaas wordt op de boerderij gemaakt alleen wordt de melk gethermiseerd.
Dit houdt in dat de melk 20 seconden verwarmd wordt naar 65 graden waardoor eventuele schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld, en toch zijn smaak behoudt.
Het maakproces van de Boerderijkaas is verder gelijk aan dat van boerenkaas en daarom liggen de verschillen niet ver uit elkaar.
Zelf een luxe kaasplank maken.
Hoe je nou precies een kaasplankje samenstelt is afhankelijk van het aantal personen en van welke kaassoort je houdt. Om je te helpen bij het samenstellen van de kaas hebben we een handige stappenplan voor je gemaakt. Ga ongeveer uit van 175 gram kaas per persoon uit als je de kaasplank gebruikt voor het dessert.
1. De oorsprong
Oorspronkelijk komt de kaasplank uit Frankrijk en wordt daar “plat de fromages” genoemd. In Frankrijk wordt de kaasplank gebruikt als dessert, maar dat betekend natuurlijk niet dat je het niet voor de borrel kunt gebruiken.
2. Hoeveel kazen heb ik nodig
Officieel heb je drie kazen nodig voordat het een kaasplank is. Wij raden je aan om zes kazen te nemen ongeacht de hoeveelheid mensen. Zo is er niet te veel keus en wordt er meer gekeken naar de smaak.
3. Is alleen kaas genoeg?
Nee, alleen kaas is niet genoeg. Een kaasplank word onder anderen gecombineerd met brood, vijgenbrood of crackers. Vaak wordt er aangeraden om er vijgen, peren en noten bij te doen om te smaak te optimaliseren en een glaasje port maakt het dan natuurlijk helemaal af.
4. Voorbereiding
Om de lekkerste smaak naar boven te halen van de kaas raden wij je aan om de kaas een half uur van te voren uit de koelkast te halen zodat deze op kamertempratuur is.
5. De keuze is reuze
Kies kazen die oplopend zijn van een zacht naar pittig en leg ze ook in diezelfde volgorde. Het is makkelijk om een kaas uit elke kassoort te nemen; half harde kaas, harde kaas, blauw ader kaas, gewassen korst kaas, witte korst kaas en een geitenkaas.
6. Meerdere messen
Omdat kazen zacht kunnen zijn en aan het mes blijven plakken is het lekkerder om elke kaas met een apart mes aan te snijden.
Verzenden
Bestel je je kaas online bij ons?
Al onze kaas wordt na de online bestelling vers voor je afgesneden en vacuüm verpakt! Hierdoor is de kaas tot wel 8 weken houdbaar.
Daarbij leveren we kaaspapier.
Hierin kun je de kaas bewaren, nadat je het uit de vacuüm verpakking hebt gehaald. Zo blijft hij nog wel 2 weken goed, mits gekoeld.
Online kaas bestellen was nog nooit zo gemakkelijk!
Kaas door de brievenbus!
Wist je dat je een stukje kaas ook makkelijk door de brievenbus kan laten bezorgen met onze brievenbuskaas?