Beschrijving
Spaanse Fuet zwarte peper
Spaanse Fuet zwarte peper. Deze fuet, een Spaanse worst, is lekker krachtig van smaak met zwarte peper. Een echte Spaanse gedroogde worst. Fuet betekent zweep in het Spaans.
De Spaanse worst is dan ook lang en dun van vorm. Ook op deze fuet zit schimmel.
De schimmel is helemaal natuurlijk en kan net zoals bij brie of camembert gewoon worden gegeten.
Alle worsten van Monsieur Saucisson zijn in basis gemaakt van varkensvlees met daaraan toegevoegde kruiden.
De overige toevoegingen maken de worst speciaal van smaak.
Bij alle worsten kun je de buitenkant ook opeten. Die is gemaakt van varkensdarm. Dit is dus natuurlijk en dus eetbaar.
De worsten wegen tussen de 160 en 180 gram.
Wanneer eten we deze saucisson?
De worsten kun je eigenlijk op meerdere momenten van de dag nuttigen. Bij het ontbijt, lunch of brunch. Voornamelijk erg lekker bij de borrel.
Lekker wijntje erbij, een kaasje of olijven. De saucisson worden niet alleen voor dagelijks gebruik gekocht, maar ook als cadeau voor vrienden/familie of als relatiegeschenk.
Allergenen
Alle saucisson van Monsieur Saucisson bevatten geen gluten.
Met één uitzondering: de gebakken ui worst. De worsten zijn niet lactose vrij.
Daarnaast kunnen er in alle soorten worst sporen van noten zitten.
Bij de noten worsten zitten gehele noten verwerkt in de worst. Denk aan hazelnoten, walnoten, kastanje en pistache.
Hoe lang en hoe bewaar ik de worst?
De worsten zijn minimaal 2 maanden houdbaar.
Deze kunt je het beste bewaren buiten de koelkast in een donkere droge ruimte.
Je kunt de worsten gerust ophangen in de keuken of kelder. Aangesneden zijn de worsten ongeveer 4 tot 6 weken houdbaar.