Ingrediënten:
- 200 gram Boerderij 5-Kruidenkaas
- 200 gram Morbier
- 250 ml lauw water
- 10 gram gist
- 1 tl zout
- 350 gram bloem
- 3 el olijfolie
- Tomatensaus
- 1 gele puntpaprika
- 1 rode puntpaprika
- 1 groene puntpaprika
- 150 gram seranoham
- Half blik ananas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de bloem en gist door elkaar met een garde. Voeg vervolgens het water en zout toe. Kneed het mengsel tot een soepel deeg. Laat het deeg vervolgens circa 10 minuten rusten.
Rasp ondertussen de Boerderij 5 Kruidenkaas en snijd de paprika en ananas in stukjes. Rol het deeg uit en leg 1/4de van het deeg op een bakplaat. Beleg het deeg met tomatensaus, ananas, seranoham en puntpaprika. Strooi vervolgens de kaas over de pizza. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met olie. Doe dit vervolgens nog 3 keer, zodat u 4 pizza’s heeft. Bak de pizza’s in 8 tot 10 minuten in het midden van de oven krokant en gaar.
Je kan ook andere kruidenkaas gebruiken voor deze pizza. En geef je de voorkeur aan geitenkaas in plaats van kaas gemaakt van koemelk, dan kan dat ook! De geitenkaas Italiaanse kruiden is ook een lekker alternatief om op deze pizza te doen.
Wist je dat je een stukje kaas ook makkelijk door de brievenbus kan laten bezorgen met onze brievenbuskaas?
Je kan je kaas ook door de brievenbus laten bezorgen!
Goedkoop verzonden & vacuüm verpakt
-
Brievenbuskaas 400 gram pakket€2,95 – €10,95