Beschrijving
Beemster Kaas 20+ Extra Belegen
- Beemster Kaas 20+ Extra Belegen online bestellen is super makkelijk bij ons!
- Door zijn smelteigenschappen is deze kaas ook prima voor over de pasta en in warme gerechten.
- Een frisse salade maak je af met blokjes Beemster 20+.
- Beemster van ’t mes 20+ Extra Belegen past binnen een gezonde levensstijl.
De kaas wordt door het voedingscentrum geprezen vanwege het lage vetpercentage.
Per 100 gram kaas bevat de kaas ongeveer 13 procent vet. De kaas wordt met dezelfde liefde gemaakt en behandeld als de andere kazen uit het Beemster van ’t mes assortiment.Leeftijd: 7 maanden
Smaak: pittig
Beemsterpolder
De Beemsterpolder staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. En dat is terecht.
Vanuit de lucht gezien wordt de bijzondere en unieke verkaveling duidelijk.
De Beemsteerpolder is een uniek gebied en de graslanden worden op historische en ambachtelijke wijze in stand gehouden.
Het gras, enigszins zoutig door de lage ligging van de polder, is vermengd met kruiden en bloemen en dat geeft aan de kaas een zuivere en romige smaak die je niet vergeet.
Je wordt vanzelf vriend van de Beemster en Beemsterkaas.
Kaas die wij zorgvuldig afsnijden, vacuüm inpakken en met een extra kaaspapier naar u verzenden.
Duurzaam in de kaasmakerij
Het duurzame aspect zit ‘m niet alleen in het behouden van de ambachtelijke bereidingswijze in de kaasmakerij, het zit in de genen van de hele kaasmakerij.
Zo gebruiken we minder water, werken we CO2 neutraal en sinds 2020 is onze kaasmakerij gecertificeerd volgens de Climate Neutral Standard.
Duurzaamheid wordt bij ons doorgevoerd in de hele keten van koeienbek tot winkelrek. Wil je weten hoe we dat doen?
We maken onze kaas in een duurzame kaasmakerij. De kaasmakers werken met de modernste technieken.
Ze kiezen er bewust voor om de kazen op ambachtelijke wijze te blijven maken.
Het kost op deze manier meer tijd, dat nemen we voor lief, we doen er graag alles aan om de lekkerste kaas te maken.
Het kaasmaken begint bij de melk, die door onze melkwagens bij de boeren wordt opgehaald. Zuivere 100% Noord-Hollandse weidemelk.
De koeien lopen er zeker 180 dagen in de wei, dat levert melk vol eiwitten en mineralen op, de beste basis voor de smaak van de kaas.
Tip: bekijk hier eens het verhaal van de gelukkige koeien!
Dan volgt het kaas maken, daar komt veel bij kijken.
De kaasmeesters controleren de kaasmelk nog zelf, en ze roeren de wrongel nog handmatig in een open draineerbak zoals dat vroeger ook op de boerderij werd gedaan.
Wat goed is moet goed blijven, de kazen leggen wij daarom op houten planken om te rijpen, zolang als nodig.
Dit geeft de beste smaak en smedigheid. Beemster doet geen concessies. Niet aan de smaak.
Niet aan de productie. Niet aan de tijd en zorg voor de kaas. Want alleen dan kun je uitgesproken kazen maken met elk een unieke smaak en smedigheid.
Lees er alles over op de website van Beemster Kaas.
Ingrediënten
gepasteuriseerde koemelk, zout, zuursel, dierlijk stremsel, conserveermiddel: natriumnitraat, kleurstof: annatto norbixine.
Klik hier voor alle soorten extra belegen kaas.