Beschrijving
Bastiaansen Gouda Extra Belegen
Bastiaansen Gouda Extra Belegen is lekker pikant van smaak, doordat hij in alle rust heeft kunnen rijpen op onbehandelde houten planken. Zo blijven bijzondere smaken behouden.
Biologische kaas van Hollandse bodem
Bastiaansen kaas is vernoemd naar Jan Bastiaansen. In de jaren ‘70 volgde hij een kaascursus bij de Abdij van Postel.
Wat als een hobby begon, liep al snel uit de hand; vanuit de garage werd de rauwe melk van boeren uit de omgeving verwerkt
en op een gegeven moment werd de badkuip van het gezin als pekelbad voor de kazen gebruikt! Er moest uitgeweken worden naar een nieuwe locatie.
De huidige locatie in Molenschot werd in 1979 in gebruik genomen en daar wordt nu al bijna 40 jaar op ambachtelijke wijze kaas gemaakt.
Het was voor Jan Bastiaansen vanaf het begin al duidelijk dat zijn kazen zo puur mogelijk zouden worden.
Hij wilde kazen maken met een volle smaak, zonder kleurstoffen of aroma’s.
Biologische Kaas.
Super trots zijn wij op ons assortiment biologische kaas!
Binnenkort gaan we dit assortiment nog verder uitbreiden, dus hou onze webshop goed in de gaten.
Biologische kaas is een kaas waar iedereen blij van wordt. Het is goed voor de dieren, goed voor het milieu en goed voor u!
Koe
De koeien krijgen alle ruimte en de boer zorgt ervoor dat de dieren zolang mogelijk buiten kunnen grazen in de weide. Ze krijgen dus lekker beweging en laten we eerlijk zijn, daar wordt u toch ook een vrolijker mens van? De weilanden van onze biologische boeren worden niet kunstmatig bemest en er worden ook geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ook worden de dieren niet preventief in gespoten met antibiotica, als ze ziek zijn wordt dit meestal opgelost met natuurlijke kruiden. De antibiotica mag ook niet in de melk aanwezig zijn. Natuurlijk staan de koeien niet 24 uur per dag en 7 dagen per week buiten. Koeien zijn namelijk ook niet zo gek op regen en kou. Dus de boeren laten zo zolang het weer het toe laat, lekker buiten lopen.
Kalfjes
Wat is er nu schattiger als een kalfje. Kalfjes spelen ook een grote rol in het feit of een melkvee houder het predicaat biologisch krijgt. De kalfjes blijven langer bij hun moeder en ze krijgen ook de melk van de moeder te drinken. Iets wat bij de fabriekskaas lang niet vanzelf sprekend is.
Vrij van
Biologische kaas is in zijn geheel vrij van kunstmatige kleurstoffen en toevoegingen. Deze kazen zijn zo lekker van zichzelf, die hebben dat allemaal niet nodig. Natuurlijk is de smaak het resultaat van al deze goede maatregelen. Deze kazen zijn echt van ongekend goede kwaliteit!
Klik hier voor alle soorten extra belegen kaas.
Verzenden
Bestel je je kaas online bij ons?
Al onze kaas wordt na de online bestelling vers voor je afgesneden en vacuüm verpakt! Hierdoor is de kaas tot wel 8 weken houdbaar.
Daarbij leveren we kaaspapier.
Hierin kun je de kaas bewaren, nadat je het uit de vacuüm verpakking hebt gehaald. Zo blijft hij nog wel 2 weken goed, mits gekoeld.
Online kaas bestellen was nog nooit zo gemakkelijk!
Kaas door de brievenbus!
Wist je dat je een stukje kaas ook makkelijk door de brievenbus kan laten bezorgen met onze brievenbuskaas?