Hartige blauwader taart met peer en blauwader

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
  • 3 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid)
  • 2 tot 3 rijpe peren, liefst doyenne du commice
  • 150 g roquefort ((of danish blue), verkruimeld)
  • 1 eetlepel verse rozemarijn (in losse naaldjes)
  • (versgemalen) peperOven voorverwarmen op 225 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Plakjes bladerdeeg naast elkaar leggen, elkaar ca. 1 cm overlappend. Deegranden goed vastdrukken, zodat één rechthoekige deeglap van 13 x 38 cm ontstaat. Peren droogdeppen met keukenpapier en in plakjes snijden. Plakjes peer dakpansgewijs op deeg rangschikken, ca. 1 cm van rand vrijlaten. Roquefort, rozemarijn en peper over peren verdelen. In midden van oven bladerdeegslof in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Op rechthoekige platte schaal schuiven.

Aanvullende informatie

  • Personen: 8
  • Bereidingstijd: 25 minuten